EN-FR-DE-ESP | OVER ONS MUSEUM PERSINFORMATIE | CONTACT
 
           
HOME | VRIENDEN    
 
Nu te zien
  nu te zien
Water&land 5 Kunst Kijken 1 Historie 4 Juniorzolder 3 Carillon 2
 
Mixed media
     
Henk Fakkeldij      
1
5 4 3 2
 
 
Vanaf 9 juli start de expositie van mixed media artist Henk Fakkeldij in de Kunstzaal van het museum. Henk fakkeldij heeft zich voor deze expositie gericht op Waterland en heel specifiek op de gebieden die in 1916 tijdens de waternoodramp overstroomden.
Te zien vanaf zaterdag 9 juli tot en met 30 oktober 2016

Mixed media
Henk Fakkeldij noemt zichzelf mixed media artist/ New Renaissance Artist
Door zijn brede interesse en opleiding gebruikt hij verschillende media om zijn kunstwerken te componeren. Denk hierbij aan beeld, geluid en geur, verwerkt in een verscheidenheid aan uitdrukkingsvormen.

Compositie van beelden en geluiden
Fakkeldij heeft zich voor deze expositie met name gericht op het Waterland en heel specifiek op de gebieden die in 1916 gedurende de waternoodramp overstroomden. Hij is begonnen met het schrijven van een verhaal. Daarna heeft hij veel onderzoek gedaan naar de overstroming in 1916. Daarbij heeft hij beeld en geluiden gemaakt. Het beeld in de vorm van tekeningen, foto's, tekstfragmenten, combinaties van ruimtelijk (3D) en 2D. In zijn pastels toont hij beelden van het de overstroming 1916. In zijn grote tekening (210 x 150 in cm.) wordt een beeld gegeven van een overstroomd Monnickendam in een onbekende (toekomstige) tijd.

 

Watersnood soundscape
De geluidscompositie bestaat uit geluiden die hij in het Waterland heeft opgenomen gecombineerd met eigen (boventoon) zang. Denk aan het klokgelui van de kerkjes in verscheidene dorpen. De namen van de overledenen die daar op de graven staan zijn in de soundscape verwerkt. Het boventoonzingen heeft voor hem een relatie met de boventonen die ook door harde winden tussen de huizen ontstaan. Hij heeft veel mensen gevraagd het loeien van de koeien na te doen. Deze eigentijdse vertolkingen geven een impressie van wat men denkt dat het geluid van de koeien is. De koeien speelden een belangrijke rol tijdens de overstroming. Koeien, die met velen verdronken. Maar ook de mens heeft het moeten ontgelden. Er zijn mensen verdronken en de materieel schade was enorm.

1916 en nu
Fakkeldij: “Wat ik zo mooi vind van dit onderwerp is dat het over een prachtig gebied gaat dat ik door deze expositie echt heb ontdekt. Door het spelen en zingen in de Theaterproducties: Het Water stijgt en Wie wind Zaait ben ik nogmaals letterlijk ondergedompeld in vele facetten die met 19 16 maar ook met nu te maken hebben. Nu: Het water stijgt nog steeds. We hebben net als toen te maken met vluchtelingen. Het is onderwerp is heel actueel. Ik ben er zelf nog niet klaar mee en wil door op het ingeslagen pad. Waar alles in vorm en inhoud kan samen komen”.

De mixed media expositie van Henk Fakkeldij is te zien en te beluisteren vanaf 9 juli t/m 30 oktober 2016.

         
 
  nu te zien
  inleiding
  nu te zien
   
 
  eerdere exposities
  Cyrilla Verkooijen juli 2016
  Waterland in Watersnood maart 2016
  Francis Willemstijn tm nov 2015
  Nina Veluwenkamp tm sept 2015
  Daan de Jong tm mei 2015
  Marian Bijlenga & Simon Oud tm
jan 2015
  3D in rood tm sept 2014
  Faan Olgers tm mei 2014
  Herman van Elteren tm feb 2014
  Henriette Boerendans tm dec 2013
  Beppe Kessler tm aug 2013
  Harald Vlugt tm april 2013
  Claire Begheyn tm dec 2012
  Seet van Hout, Noor Damen en Wout Berger tm oktober 2012
   
   
1
           
               
  TE ZIEN TE DOEN EDUCATIE BEZOEK NIEUWS VRIENDEN  
  Water&land Activiteiten Inleiding Adres Nieuwsoverzicht Vriend worden  
  Kunst Kijken Arrangementen Werkboekjes Openingstijden    
  Historie     Toegangsprijzen      
  Carillon     Bereikbaarheid      
  Juniorzolder            
  De Speeltoren            
               
  EN-FR-DE-ESP OVER ONS MUSEUM PERSINFORMATIE CONTACT