EN-FR-DE-ESP | OVER ONS MUSEUM PERSINFORMATIE | CONTACT
 
 
HOME | VRIENDEN    
  Nieuws  
 
 
De Faam toetert weer!
feest, gratis naar binnen 1 en 2 april
     
1
5 4 3 2
In het weekend van 1 en 2 april vieren wij de ingebruikname van het gerestaureerde carillon! Entree is gratis voor de eerste 100 bezoekers in het weekend van 1 en 2 april a.s. En u kunt ook het hele weekend gratis met een museumgids door het museum, gratis uw bodemvondsten laten determineren en kinderen krijgen gratis de museumspeurtocht.
 
 
 
Restauratie met tegenslagen
Eind 2015 is de firma Koninklijke Eijsbouts in opdracht van de gemeente Waterland begonnen met de uithuizing en de revisie van de diverse carillonmechanieken van de Speeltoren in Monnickendam. Het ging om de restauratie van de mechanieken van het carillon, de uurwerken, de slagtrommel en de aandrijving van de ruitertjes en de Faam.

De Faam toetert weer
Veel van deze onderdelen waren zeer ernstig versleten, er deden zich dan ook steeds meer storingen voor. Helaas waren er vele tegenslagen bij de restauratie maar uiteindelijk kan het carillon nu weer voor lange tijd ratelend en knarsend zijn klinkend werk doen. En de Faam, die toetert weer de hele uren en de riddertjes draaien vrolijk in het rond. U kunt dat allemaal gaan zien in de Carillonzaal van het museum op grote beeldschermen. Ook staat u in de toren bovenop de enorme speeltrommel, die gelukkig weer krakend en knarsend elk kwartier in beweging komt.

 

Kom kijken en luisteren
U bent het hele weekend welkom om het museum te bezoeken en het gerestaureerde carillon weer te bewonderen. Behoort u tot de eerste 100 bezoekers van dat weekend dan mag u gratis naar binnen. De museumgidsen staan voor u klaar, ook gratis dit weekend.

Archeologische deskundigen zijn aanwezig om uw bodemvondsten te determineren en kinderen kunnen gratis de museumspeurtocht doen.

 
  meer nieuws
  naar nieuwsoverzicht >>
 
 
  dagje uit  
  Terug in de tijd en de natuur op maar 15 minuten van Amsterdam. Fiets, wandel of huur een fluisterbootje en ontdek de schoonheid van Waterland. Voor uw leuk dagje uit in Waterland bieden wij 3 arrangementen aan >>  
  arrangementen  
     
1

 

               
  TE ZIEN TE DOEN BEZOEK NIEUWS VRIENDEN CONTACT  
  Water&land Activiteiten Adres Nieuwsoverzicht Vriend worden    
  Kunst Kijken Arrangementen Openingstijden      
  Historie   Toegangsprijzen        
  Carillon   Bereikbaarheid        
  Juniorzolder            
  De Speeltoren            
               
  EN-FR-DE-ESP OVER ONS MUSEUM PERSINFORMATIE