EN-FR-DE-ESP | OVER ONS MUSEUM PERSINFORMATIE | CONTACT
 
 
HOME | VRIENDEN    
 
Nu te zien
  nu te zien
Tijdelijk 1 Water&land 5 Historie 4 Juniorzolder 3 Carillon 2
 
George Maas - Windsculpturen
te zien vanaf 9 april tot en met juli 2017      
1
5 4 3 2
 
 
De fotograaf George Maas is gefascineerd door wind, liefst stormachtig. Dat geeft het beste resultaat bij zijn project 'Windsculpturen'.
Het project begon met het in de studio fotograferen van mannen en vrouwen die omhoog keken. Deze foto’s werden daarna op een doek geprint en in een stormachtige omgeving over het hoofd van een model gedrapeerd en opnieuw vereeuwigd. Vervolgens fotografeerde hij op verschillende locaties, bij zeer zware storm, staande figuren onder een wit laken.
Storm
Wind, locatie en achtergrond zijn allesbepalend. Het eindresultaat is niet digitaal gemanipuleerd. De realiteit is volgens George Maas interessant genoeg om af en toe surrealistisch over te komen. Een fotosessie in zijn eigen woorden: “Storm! Eindelijke windkracht 9 met windstoten die kunnen oplopen tot windkracht 12.

Nu nog een geschikte plek vinden om te fotograferen. En daar bedoel ik mee, een plek waar de wind van rechts komt, het water zich achter het model bevindt en er sprake is van een horizon die gevormd wordt door een landtong of eiland. Dit is absoluut de zwaarste storm waar ik tot nu toe heb gestaan en het voelt geweldig. Op zo´n strand is het ook veilig. Dat was wel anders toen ik later een windsculptuur tussen een bomenrij fotografeerde”.

 

Over de toekomst: “ Ik ben nog lang niet klaar met het fotograferen van zich in drukgebieden verplaatsende luchtstromen”.

George Maas

Fotograaf George Maas werkt als freelance fotograaf voor meerdere opdrachtgevers en studeerde aan de Rietveld Academie. Hij verwierf landelijk bekendheid met projecten als 'Empty Your Pocket' waarin hij bekende Nederlanders, van Jesse Klaver tot Mathijs van Nieuwkerk, vroeg de inhoud van hun zakken te laten fotografen. Hilarisch is ook zijn serie 'Gelijkgekleed' met echtparen in de openbare ruimte die vrijwel identiek gekleed zijn. Beide projecten zijn in boekvorm verschenen.
Werk van hem werd aangekocht door het Ministerie van Buitenlandse zaken en hangt o.a. in ambassades in Londen, Ouagadougou en Addis Abeba.


Like ons op Facebook

 
0  
   
 
0 eerdere exposities
  In deze zaal zijn wisselende exposities te zien
o.a. van hedendaagse kunstenaars.
Naar eerdere (kunst)exposities >>
   
 
 
1
           
               
  TE ZIEN TE DOEN EDUCATIE BEZOEK NIEUWS VRIENDEN  
  Tijdelijk te zien Activiteiten Inleiding Adres Nieuwsoverzicht Vriend worden  
  Water&land Arrangementen Werkboekjes Openingstijden    
  Historie     Toegangsprijzen      
  Carillon     Bereikbaarheid      
  Juniorzolder            
  De Speeltoren            
               
  EN-FR-DE-ESP OVER ONS MUSEUM PERSINFORMATIE CONTACT