jubileumnieuws

Burgemeester van der Weele ontving als eerste het jubileumboekje en sprak lovende woorden over het museum en alle vrijwilligers die dit mogelijk maken.
Foto © Ria Houweling

jubileumfeest

Woensdag 31 augustus is het eerste kroonjaar van het nieuwe Waterlandsmuseum de Speeltoren groots gevierd. Er was koffie met taart voor bezoekers en aan het eind van de middag was er een heerlijk feest voor meer dan 100 (oud-)medewerkers in het museum zelf. Er waren deze feestelijke dag veel hoogtepunten, waarbij de uitreiking van het jubileumboek aan de burgemeester wel als heel bijzonder is ervaren. Dit jubileumboek kregen alle (oud-) medewerkers cadeau.uniek jubileumboekje

Verhalen vertellen. Dat is wat een museum doet. Verhalen over de Fama, het Purmer Zeewijf, Jan Haring en Wendelmoet Claesdochter spreken tot de verbeelding en worden verteld in Waterlandsmuseum de Speeltoren. Ook unieke voorwerpen uit vervlogen tijden hebben een verhaal, net als de Speeltoren zelf, als baken in de tijd.

 

De meest bijzondere verhalen heeft het museum opgetekend in een speciaal jubileumboekje dat nu voor €10 te koop is in de museumwinkel.