sinterklaas slaapt in museum

Sint komt af en toe logeren en er zijn gezellige activiteiten


Het museum heeft vanaf 18 november een paar weken een heel bijzondere logee in huis. Het is Sinterklaas, hij komt af en toe logeren in de Juniorzaal van het museum, in een speciaal  slaapkamertje in het Ontdekhuis. 

Weet je waarom? Nou, die grote boot van Sint zit boordevol mooie cadeautjes. Dat is heel fijn voor alle kindertjes maar Sinterklaas kan aan boord nauwelijks nog bij zijn bed komen, zo vol is het. Daarom mag Sinterklaas komen logeren in het museum waar de Hoofpiet een mooi bed heeft neergezet in het Ontdekhuisje. Sinterklaas kan daar ’s nachts, tussen al dat vullen van de kinderschoentjes, af en toe even een dutje doen. 

knutselen en film kijken

Jullie kunnen met je ouders, opa’s en oma’s komen kijken hoe die slaapkamer van Sinterklaas eruitziet. En je kan ook in die Juniorzaal zelf gaan knutselen, kleuren, tekenen, leuke verhaaltjes of brieven schrijven aan Sinterklaas. Er staat een speciale grote Sintbrievenbus in de hal om alle tekeningen, knutselwerkjes en briefjes in te stoppen. 

 

sinterklaasmusical

Ook draait er een leuke film van de Sinterklaasmusical, “Een huis in een schoen”, geschreven door Mies Bouhuys, over het meisje Annabel dat van Sint en de Zwarte Pieten hulp krijgt bij het zoeken naar een huisje. Deze film uit 1971 speelt zich geheel af in ons stadje Monnickendam. 

knutselpieten doen mee

Op de woensdagen 22 en 29 november is er ’s middags vanaf 14.30 begeleiding bij het knutselen en ook de handige Knutselpieten komen je helpen om mooie dingen te maken. 

op bezoek bij sinterklaas?

Sint vind het erg gezellig als jullie bij hem op bezoek komen in het museum.

Volgens de Agendapiet is Sinterklaas in de Juniorzaal op:

  • zaterdag 25 november (15.30 uur)
  • zondag 26 november (16.00 uur)
  • zaterdag 2 december (13.00-14.00 uur)
  • zondag 3 december (14.30-15.30 uur) 

De slaapkamer van Sint in het museum is open:

  • alle weekenden van 11.00-17.00
  • op woensdagmiddagen 22 en 29 november van 14.30-17.00 (begeleiding aanwezig) 

Entree

kinderen betalen € 2 vanaf 2 jaar. Ouders museumkaart of anders graag vrijwillige bijdrage in giftenpot.

Meer info bij de balie in het museum of via info@despeeltoren.nl