sinterklaas slaapt in museum

Sint komt weer logeren en er zijn gezellige activiteiten

 


Het museum heeft vanaf 16 november een paar weken een heel bijzondere logé in huis. Het is Sinterklaas! Hij komt, net als vorig jaar, af en toe weer logeren in het ontdekhuis van de Juniorzaal van het museum.

de sint logeert in ons museum

Waarom is dat eigenlijk? Nou, die grote boot van Sint zit boordevol mooie cadeautjes. Zooo enorm vol, Sinterklaas kan nog nauwelijks bij zijn bed komen. Daarom mag Sinterklaas komen logeren in de Juniorzaal van het museum. De  Hoofdpiet heeft een mooi bed neergezet in het Ontdekhuisje. Sinterklaas kan ’s nachts, tussen al dat vullen van de kinderschoenen, af en toe even een dutje doen.

 

knutselen, tekenen & film kijken

Kom gezellig langs met je ouders, opa’s en oma’s en bekijk hoe die slaapkamer van Sinterklaas eruitziet! In die Juniorzaal kun je  knutselen, kleuren, tekenen, leuke verhaaltjes of brieven schrijven aan Sinterklaas. Er staat een speciale grote Sintbrievenbus in de hal om alles in te stoppen. Ook draait er een leuke film van de Sinterklaas musical, “Een huis in een schoen”, over het meisje Annabel dat van Sint en de Zwarte Pieten hulp krijgt bij het zoeken naar een huisje, geschreven door Mies Bouhuys. Deze film uit 1971 is opgenomen in ons eigen stadje Monnickendam!

 

knutselpieten doen mee

Op de woensdagen 20 en 27 november en 4 december is er ’s middags vanaf 14.30 tot 16.00 begeleiding bij het knutselen en ook de handige Knutselpieten komen je helpen om mooie dingen te maken. 


op bezoek bij sinterklaas?

Sint vindt het erg gezellig als jullie bij hem op bezoek komen in het museum.

 

Volgens de Agendapiet is Sinterklaas in de Juniorzaal op:

  • zaterdag 23 november 15.30 - 16.15
  • zondag 24 november 16.30 - 17.00
  • zaterdag 30 november 14.00 -15.00
  • zondag 1 december 13.15 - 14.15 

De slaapkamer van Sint in het museum is open:

  • alle weekenden van 11.00-17.00
  • op woensdagmiddagen (begeleiding + Pieten aanwezig) 20 en 27 november, en 4 december van 14.30-16.00.

Entree

Kinderen betalen € 2,50 vanaf 2 jaar.  Ouders/begeleiders hebben met de museumkaart gratis toegang of betalen de reguliere museumentree van € 5,00. Meer info kunt u krijgen bij de balie in het museum of via info@despeeltoren.nl