aktiviteiten voorjaarsvakantie

vanaf 16 februari tot en met 24 februari 2019


De héle voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar!

avonturenprogramma

woensdagmiddag 20 februari van 13.30 -15.30 uur
Carola Pelder van studio Wishdom neemt je mee op avontuur in het museum. Het begint met een korte vertelvoorstelling “Indianenverhalen”. Indiaan Goudveer is zijn verhaal kwijt. In een korte speurtocht in het museum ga je ontdekken hoe je de geheime boodschap van indiaan Goudveer moet ontcijferen. Daarna maak je een avonturenboekje en een eigen stempel!

portretten schilderen

dinsdag 19 en donderdag 21 februari van 13.30 -15.30 uur
In de  workshop “portretten schilderen in gouden lijst” leer je in hoe je een mooi portret kunt tekenen en in kunt inlijsten. 

elke dag

museumspeurtocht
Voor de echte speurneuzen (7-12 jaar) is er elke dag de museumspeurtocht om op te lossen. Speur het museum door om de antwoorden te vinden!


spelen in het ontdekhuisje

Op de middagen zonder workshops kun je komen spelen in het Ontdekhuisje, oude verkleedkleren aandoen of de verrassende combinaties van de memorykast proberen te vinden. En wie geduld heeft, kan allemaal kapotte oude potjes in elkaar zetten en van 400 jaar oude tegelscherven weer hele tegels maken.

reserveren voor de workshops

Voor het avonturenprogramma en de workshop portretten schilderen reserveren via info@despeeltoren.nl of bij de balie van het museum. Per middag kunnen 12 kinderen aan de workshops meedoen en helaas geldt vol is vol. De activiteiten beginnen om 13.30 uur en eindigen om 15.30 uur. Voor alle activiteiten geldt de normale museumentree, alleen voor het avonturenprogramma geldt een toeslag van € 2,50. 


praktische informatie

Alle museumactiviteiten voor kinderen € 2,50 entree.

Ouders € 5,00. 

Museumspeurtocht € 1.

Open voorjaarsvakantie: maandag van 13.00 – 17.00, dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00. 


wat is er nog meer te zien

Er is nog veel meer te zien, de tentoonstellingen zijn verdeeld over vijf zalen.

Overzicht tentoonstellingen >