zelf ontdekken

kom spelen, speuren en kleuren op de juniorzolder


Eindelijk een museumzaal waar je wel aan de spullen mag zitten. De zolder is speciaal ingericht voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Hier kun je van alles zelf ontdekken. Wat je in het museum ziet, beleef je hier veel speelser en actiever.

graven in de put

Lekker graven in de put. Veel oude voorwerpen in

het museum zijn opgegraven in Waterland, vaak uit een put. Ga als een echte archeoloog opgravingen doen en onderzoek wat je gevonden hebt. Puzzel de scherven opnieuw in elkaar.

 

ontdekhuis en memorykast

‘In het bonte kalfje’ is verboden voor volwassenen alleen

kinderen die door het deurtje kunnen mogen erin. In dit huisje ga je even terug in de tijd. Wat er te zien is, kunnen we niet verraden, dat moet je zelf ontdekken. Ook hebben we een memorykast, een soort memory spel waar je oude en nieuwe voorwerpen bij elkaar moet zoeken.


samendoeboekje (4-6 jaar)

Ben je tussen de 4 en 6 dan kun je samen met je

(groot-)ouders het samendoeboekje oplossen. In het boekje staan opdrachten, vragen, puzzels en je kunt een tekening maken.

speurtocht (7-12 jaar)

Wanneer je tussen de 7 en 12 bent, kun je een spannende

speurtocht doen. Je krijgt een vragenlijst met afbeeldingen mee en de antwoorden zijn in het museum te vinden. Als je de vragen goed beantwoord hebt, krijg je het diploma ‘Museumspeurder’ en een cadeautje.wat is er nog meer te zien

Er is nog veel meer te zien, de tentoonstellingen zijn verdeeld over vijf zalen.

Overzicht tentoonstellingen >


openingstijden & prijzen

Openingstijden, prijzen en toegangsinformatie.

Een gezinskaart hebt u al voor 12 euro.