aktiviteiten kerstvakantie

vanaf zaterdag 23 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018


Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Kom dan in de kerstvakantie weer knutselen, plakken en knippen en meer in het museum. Je kunt ook workshops doen zoals muziek maken, boetseren met kunstenaar en hoe maak je een televisiereportage.

knutselen, knippen & plakken

In de eerste week vanaf woensdag 27 t/m vrijdag 29 december gaan we ’s middags van 13.30-16.30 met elkaar een grote maquette maken van de oude haven van Monnickendam. Huisjes, bootjes, boompjes, poppetjes, enzovoort. Wat jij leuk vindt. En zo groeit de maquette in drie dagen helemaal vol. 

muziek maken

Vind je muziek maken leuk? In de tweede week van de kerstvakantie kan je op dinsdag 2 januari om 14.00-15.30 meedoen met de workshop muziek maken (8-12 jaar) o.l.v. Riek Klok en Henny van Geemen. Wat zij gaan doen is nog een verrassing maar er zal zeker ook af en toe gezongen worden. 

zin in kleien?

Op woensdag 3 januari (helaas al volgeboekt) en vrijdag 5 januari (nog enkele plaatsen vrij) komt kunstenaar Malisca Muller van 13.30-16.30 met jullie (6-12 jaar) boetseren. Malisca maakt al ruim veertig jaar schitterende beeldjes van mensen. Zij is aangesloten bij de Waterlandse Kunstkring, google haar gerust even. 


wil jij een televisiefilmpje maken?

Tenslotte zijn jullie (6-12 jaar) welkom op donderdag 4 januari van 13.30-16.00 om van omroep PIM te leren hoe je een reportage kunt maken. Jullie krijgen uitleg over de camera, hoe je een interview moet doen en mogen ook proberen zelf een reportage te maken. Meld je wel op tijd aan, zie hieronder.

aanmelding workshops muziek, kleien, filmpje maken

Voor de workshops muziek maken, boetseren met Malisca en een televisiefilmpje maken met Omroep PIM kunt u zich inschrijven door een mail te sturen naar info@despeeltoren.nl of vanaf het weekend voor kerst opgeven aan de balie of even bellen naar telefoonnummer 0299-652203.

Tijdig aanmelden s.v.p. want helaas geldt hier vol is vol, maximaal 10 kinderen per workshop. 

Op alle dagen in de kerstvakantie kunnen kinderen altijd de leuke Museumspeurtocht doen, aanmelding hiervoor is niet nodig.


praktische informatie

Alle museumactiviteiten voor kinderen € 2 entree.

Ouders € 4,50. 

Museumspeurtocht € 1.

Kerstvakantie alle dagen geopend van 11.00 – 17.00 uur, m.u.v. 1e kerstdag en Nieuwjaarsdag. 

 


wat is er nog meer te zien

Er is nog veel meer te zien, de tentoonstellingen zijn verdeeld over vijf zalen.

Overzicht tentoonstellingen >