sinterklaas slaapt in museum

Sint komt af en toe logeren en er zijn gezellige activiteiten


Het museum heeft vanaf 18 november een paar weken een heel bijzondere logee in huis. Het is Sinterklaas, hij komt, net als vorig jaar, af en toe weer logeren op de Juniorzolder!

knutselen, tekenen en film kijken

Jullie kunnen met je ouders, opa’s en oma’s komen kijken hoe die slaapkamer van Sinterklaas eruitziet. En je kan ook in die Juniorzaal zelf gaan knutselen, kleuren, tekenen, leuke verhaaltjes of brieven schrijven aan Sinterklaas. Er staat een speciale grote Sintbrievenbus in de hal om alle tekeningen, knutselwerkjes en briefjes in te stoppen. 

 

sinterklaasmusical

Ook draait er een leuke film van de Sinterklaas musical, “Een huis in een schoen”, geschreven door Mies Bouhuys, over het meisje Annabel dat van Sint en de Zwarte Pieten hulp krijgt bij het zoeken naar een huisje. Deze film uit 1971 speelt zich geheel af in ons stadje Monnickendam. 

 

knutselpieten doen mee

Op de woensdagen 21 en 28 november is er ’s middags vanaf 14.30 begeleiding bij het knutselen en ook de handige Knutselpieten komen je helpen om mooie dingen te maken. 


op bezoek bij sinterklaas?

Sint vindt het erg gezellig als jullie bij hem op bezoek komen in het museum.

 

Volgens de Agendapiet is Sinterklaas in de Juniorzaal op:

  • zaterdag 24 november 15.30 – 16.30 en 
  • zaterdag 1 december 14.00-15.00. 

De slaapkamer van Sint in het museum is open:

  • alle weekenden van 11.00-17.00
  • op woensdagmiddagen (begeleiding + Pieten aanwezig) 21 en 28 november van 14.30-17.00.

Entree

Kinderen betalen € 2 vanaf 2 jaar.  Ouders/begeleiders hebben met de museumkaart gratis toegang of betalen de reguliere museumentree van € 4,50. Meer info kunt u krijgen bij de balie in het museum of via info@despeeltoren.nl