ACTIVITEITEN voorjaarsVAKANTIE

vanaf 15 februari 2020 tot en met 23 februari 2020


In de voorjaarsvakantie kun je je weer helemaal uitleven! Doe mee met één van de drie creatieve en leerzame workshops zoals “Muziekinstrument maken”, “Creatief met Wol en Vilt” of “Archeologie4Kids”. Ben je een echte speurneus? Dan mag je elke dag proberen de spannende Museumspeurtocht op te lossen en de allerkleinste kinderen (4-6) kunnen lekker spelen in het Ontdekhuisje van de Juniorzaal.

workshops

Muziekinstrumenten maken

Workshop op dinsdagmiddag 18 februari 2020.

Maak zelf een muziekinstrument van verschillende materialen: hout, papier, blikjes, plastic slangetjes, enz. Lekker knutselen en je mag het ook zelf versieren. 

 

Wol en vilt met Mieke Werners

Workshop op woensdagmiddag 19 februari 2020.

Leer hoe je met wol en vilt mooie dingen kunt maken. Ook leidt zij je rond op haar tentoonstelling om ideeën op te doen. 

 

Archeologie4kids met Martin Visser

Workshop donderdagmiddag 20 februari 2020.

Hij legt je uit hoe je vondsten kunt terugvinden in Waterland en hoe je gebroken tegels weer kunt restaureren. Ook mag je zelf met verf een tegel ontwerpen en mee naar huis nemen. 


spannend speuren door het hele museum

Voor de echte speurneuzen (7-12 jaar) is er elke dag de spannende museumspeurtocht om op te lossen. De vragen leiden de speurneuzen door het hele museum en zo vindt je de antwoorden. Op de middagen zonder workshops kunnen de kleintjes gewoon spelen in het Ontdekhuisje, oude verkleedkleren aandoen of de verrassende combinaties van de memorykast proberen te vinden. 

wel even inschrijven

De workshops starten om 13.30 en eindigen om 15.30 uur.  Er is begeleiding aanwezig en het museum zorgt voor materiaal. Graag reserveren voor deelname aan de gekozen workshop via info@despeeltoren.nl of bij de balie van het museum. Per middag kunnen maximaal 12 kinderen aan de workshops meedoen.

praktische informatie

Alle museumactiviteiten voor kinderen € 2,50 entree.

Ouders € 5,00. 

Museumspeurtocht € 1.

Voorjaarsvakantie geopend op maandag van 13.00 – 17.00 uur en dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. 


wat is er nog meer te zien

Er is nog veel meer te zien, de tentoonstellingen zijn verdeeld over vijf zalen.

Overzicht tentoonstellingen >