zelf ontdekken

kom spelen, speuren en kleuren op de juniorzaal


knutselen voor sinterklaas

 

Kinderen die van kleuren en knutselen houden kunnen op zaterdag en zondag in het museum iets moois maken voor thuis of voor Sinterklaas. 

 

In de aanloop naar het gezellig avondje kunnen kinderen in de Juniorzaal komen kleuren en knutselen. Er liggen allerlei leuke kleurplaten klaar waar je gratis mee aan de slag kunt gaan. De grotere kinderen kunnen een pietje een gezicht geven of een sinterklaasschilderijtje in elkaar knutselen met glitterpapier, schaar en lijm.

De Juniorzaal is speciaal ingericht voor kinderen vanaf 4 jaar. Je kunt er gratis kleuren, knutselen, spelen en ontdekken, maar je moet wel een entreekaartje voor het museum kopen. Er is geen professionele begeleiding aanwezig, dus aan de ouders wordt gevraagd om zelf een oogje in het zeil te houden.

 

Voor nog meer sfeer in de decembermaand zijn in de museumwinkel leuke cadeautjes en prachtige kerstkaarten en -servetten te koop. En, let op, in de kerstvakantie kun je weer meedoen aan drie leuke creatieve workshops. Daarover volgt hier later meer.


Eindelijk een museumzaal waar je wel aan de spullen mag zitten. Op de zolder kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar van alles zelf ontdekken!

graven in de put

Veel oude voorwerpen in het museum zijn opgegraven in Waterland, vaak uit een put. Ga als een echte archeoloog opgravingen doen en onderzoek wat je gevonden hebt. Puzzel de scherven opnieuw in elkaar.


ontdekhuis en memorykast

Het ontdekhuis is verboden voor volwassenen, alleen kinderen kunnen en mogen erin! Wat er te zien is, moet je zelf ontdekken. Of zoek in de memorykast oude en nieuwe voorwerpen bij elkaar.samendoeboekje (4-6 jaar)

Ben je tussen de 4 en 6 dan kun je samen met je (groot)ouders het samendoeboekje oplossen. In het boekje staan opdrachten, vragen, puzzels en je kunt een tekening maken.

speurtocht (7-12 jaar)

Wanneer je tussen de 7 en 12 bent, kun je een spannende speurtocht doen. Zoek en vind de antwoorden in het museum! Als je de vragen goed beantwoord hebt, krijg je het diploma ‘Museumspeurder’ en een verrassing.wat is er nog meer te zien

Er is nog veel meer te zien, de tentoonstellingen zijn verdeeld over vijf zalen. Overzicht tentoonstellingen >


openingstijden & prijzen

Openingstijden, prijzen en toegangsinformatie.

Een gezinskaart hebt u al voor 15,00 euro.