Activiteiten in de vakantie

Hou jij van knutselen? Kom dan in de herfstvakantie naar Waterlandsmuseum de Speeltoren en doe mee met de workshop 'Hoor je de klok? Hoor je de wind?'

 

In de herfstvakantie kunnen kinderen in de Speeltoren kiezen uit twee activiteiten. Je kunt aan de slag gaan met een hamer en spijkers om een schudkoker te maken. Hiermee kun je de wind nabootsen die in de herfst om de Speeltoren waait. Rijst in de koker en dan schudden maar. Hoor je de wind? Dit is echt timmerwerk voor grotere kinderen.

 

De jongere crea-kids kunnen een Speeltoren inkleuren en versieren met een belletje. Dan hoor je de klok van het carillon! Neem ook gelijk even een kijkje boven, in de super spannende Carillonzaal van de Speeltoren. Daar kun je héél goed het geluid van de wind en de klokken horen!

Er is bij de workshops begeleiding aanwezig. Om het aantal volwassenen tijdens de workshops te beperken, graag de kinderen alleen brengen en halen. Als uw (klein)kind lekker aan het knutselen is, dan zou u de gelegenheid te baat kunnen nemen om de tentoonstelling ‘PAPER WORKS De kunst van snijden’ te bewonderen, wie weet wordt u ook tot creativiteit geïnspireerd!

meer informatie

voor wie

De workshops zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 6 t/m 11 jaar.

 

data

dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 oktober 2022 van 13.30 - 15.00 uur in de Juniorzaal.

 

prijs 
De workshop is gratis. Wel betalen kinderen (4-11 jaar) € 2,50 of (12 - 17jaar) € 3,50 entree. Gratis met museumkaart.

 

aanmelden

Er is per middag plek voor 12 kinderen. Vooraf reserveren is daarom aan te raden en kan op info@despeeltoren.nl of aan de balie van het museum.