Gratis workshops in de Speeltoren


Kinderen die van knutselen houden, kunnen in de voorjaarsvakantie in Waterlandsmuseum de Speeltoren weer meedoen aan drie hele leuke gratis creatieve workshops.

De workshops, die het museum altijd in de schoolvakanties organiseert, blijven een groot succes. Elke keer wordt er voor de jeugd weer iets nieuws bedacht om te doen. Onder professionele begeleiding kunnen de kinderen zich creatief uitleven en ze steken er ook iets van op!

 

Dinsdag 20 februari: Winkeltjes maken

Met het oog op de tentoonstelling Verdwenen Winkels in Monnickendam, die in de zomer in het museum opent, kunnen de kinderen zelf van hout winkeltjes maken. Er zijn verschillende houten vormen die op een ondergrond van karton worden gelijmd en die ze daarna kunnen beschilderen.

 

Woensdag 21 februari: Portretschilderen

Deze middag mogen kinderen een portret schilderen, bijvoorbeeld een zelfportret, je vriendje, vriendinnetje, familielid of een fantasieportret. Er wordt aandacht besteed aan de basistechniek van een portret, zoals verhoudingen, contouren en de vorm van een gezicht.
Ook krijgen de kinderen aanwijzingen over kleurgebruik en reliëf.

 

 

Donderdag 22 februari: Tegels stempelen

In deze workshop kun je oud-Hollandse tegels stempelen en schilderen op stevig karton. Er zijn voorbeelden met diverse afbeeldingen, zoals kinderspelen huizen, molens en schepen.

 

Aanmelden

De workshops vinden op drie achtereenvolgende middagen plaats in de Juniorzaal, op 20, 21 en 22 februari 2024, van 13.30 tot 15.00 uur. De workshops zijn geschikt van kinderen van 6 t/m 12 jaar. Professionele begeleiding is aanwezig. Graag even reserveren voor deelname via info@despeeltoren.nl of aan de balie van het museum. De workshops zijn gratis, maar je moet wel een entreekaartje kopen.