unieke carillonzaal

beleef het klokkenspel als nooit tevoren


De carillonzaal is geheel vernieuwd. De hele zolder is ingericht rondom de beleving van de toren en het unieke carillon en het uurwerk. Bekijk een film over het uurwerk in de toren of speel zelf op een nagebouwde beiaard!

oude mechanieken in beeld

De eeuwenoude Speeltoren fungeert al jaren als baken in de tijd. Een spectaculaire film brengt de technische hoogstandjes tot in detail in beeld en naast de werking van het uurwerk komt ook de werking van het carillon nauwgezet in beeld. Een reis door het binnenste van de Speeltoren zoals nog niet eerder te zien was. 


speel zelf op een carillon!

Altijd al eens op een carillon willen spelen? Ga zitten achter een nagebouwde beiaard, bekijk via een beeldscherm hoe de de beiaardier uitlegt wat je moet doen en speel mee! Zo ervaar je hoe het is om op een carillon te spelen. Tijdens het spelen hoor je de klokken van het oudste carillon ter wereld.reis terug in de tijd

Laat je meenemen in de historische hoogtepunten van Waterland en zie hoe de Speeltoren fungeerde als baken in de tijd. Foto's van het Waterlandse landschap zijn rondom de nagebouwde toren geprojecteerd. Bekijk het uitzicht alsof je zelf op de omloop van de toren staat!

uurwerken en klokgieten

Ontdek hoe de tientallen carillonklokken van de speeltoren vervaardigd zijn en bekijk in detail de verschillen in uurwerken. Of zie hoe het geluid van de bazuin van de Faam tot stand komt. De speeltoren heeft geen geheimen meer voor je!wat is er nog meer te zien

Er is nog veel meer te zien, de tentoonstellingen zijn verdeeld over vijf zalen.

Overzicht tentoonstellingen >


openingstijden & prijzen

Openingstijden, prijzen en toegangsinformatie.

Een gezinskaart hebt u al voor 15,00 euro.