binnenkort te zien

 de onderstaande tentoonstellingen kun je binnenkort bezoeken


winkels van toen in monnickendam

Herinneringen aan hoe het vroeger was zijn vaak gekoppeld aan de winkels waar je zo vaak kwam. Winkels van toen roepen bijna altijd een aangenaam nostalgisch gevoel op.

 

Wij hebben voor de zomer van 2024 – van juni tot en met oktober - een tentoonstelling in voorbereiding over verdwenen winkels in Monnickendam. Daarvoor zijn de samenstellers Barbara van Beijma, Theo Broersen, Ludger Smit en Emmie Wesseling op zoek naar verhalen over de melkboer, de kruidenier, de bakker, de slager en al die andere middenstanders die zo bepalend waren voor hoe Monnickendam was.


Aan de hand van verhalen van Monnickendammers is het de bedoeling om op de tentoonstelling een tiental winkels te laten zien, met foto’s, video en andere documenten of voorwerpen.

 

Aan welke winkels heeft u mooie, leuke of dierbare herinneringen? Wat zijn volgens u de interessantste winkels om over te vertellen? Wat is de top drie? Heeft u zelf nog foto’s van een bijzondere winkel of andere documenten en voorwerpen?

 

Het museum is reuze benieuwd naar uw verhaal. U kunt het op een speciaal daarvoor bestemd e-mailadres insturen: winkelsvantoen@gmail.com

Bij de inzending kunt u een korte toelichting geven op de top drie van uw keuze. En heeft u ook nog foto’s of andere documenten en voorwerpen? Geeft het aan, het museum zal er blij mee zijn.

U kunt natuurlijk ook even langsgaan bij het museum en een briefje met uw telefoonnummer achterlaten.

 


tentoonstellingen

Er is veel te zien in ons museum, de tentoonstellingen zijn verdeeld over vijf zalen. Overzicht tentoonstellingen >


openingstijden & prijzen

Openingstijden, prijzen en toegangsinformatie.

Een gezinskaart hebt u al voor 15,00 euro.