mijn monnickendam

was te zien van 5 juni t/m 23 augustus 2021


De tentoonstelling “Mijn Monnickendam” van de in Monnickendam geboren en getogen kunstenaar Dirk Oosterbaan toont zijn stadsgezichten, doorkijkjes, Waterlandse landschappen, haven, ijspret en visverwerking. Tekenen en schilderen was zijn grootste passie en een belangrijk thema was natuurlijk Monnickendam en Waterland, waar hij zijn hele leven woonachtig was.

 

dirk oosterbaan

Voor geboren en getogen Monnickendammer Dirk Oosterbaan (1934 -2011) was van jongs af aan tekenen zijn lust en zijn leven. Toen een goede vriend hem een mogelijkheid bood in de reclamebranche zijn talenten te benutten, greep hij dat met twee creatieve handen aan. Vanaf zijn 48ste is Dirk gestopt met zijn professionele carrière en zich nog intenser bezig gaan houden met tekenen, schilderen, zeefdrukken en beeldjes snijden uit hout. 

inspiratie en thema's

Alles wat hem voor ogen kwam en hem boeide werd teken- en schildermateriaal. In het werk van Dirk staat een aantal thema's altijd centraal, zoals het gebrek aan respect van de mens voor de natuur en de dieren. Dit raakte hem altijd diep. Het thema van deze tentoonstelling laat zijn liefde voor de stad Monnickendam zien, waar hij zijn hele leven woonachtig was. 

bescheiden en bewogen kunstenaar

De tentoonstelling “Mijn Monnickendam” geeft de bezoeker een prachtig beeld van de veelzijdigheid en creativiteit van deze bescheiden maar perfectionistische kunstenaar Dirk Oosterbaan. Het laat u de schoonheid van het schilderachtig stadje Monnickendam zien door de creatieve ogen van Dirk Oosterbaan. Als inwoner van Monnickendam/Waterland mag u deze tentoonstelling niet missen.


vorige tentoonstellingen

Nieuwsgierig naar eerdere tijdelijke tentoonstellingen?

Een overzicht vind u op de pagina Was te zien >


openingstijden & prijzen

Openingstijden, prijzen en toegangsinformatie.

Een gezinskaart hebt u al voor 12 euro.