reinier lagendijk

was te zien van 23 juli t/m 29 oktober 2017


Natuurkunstenaar Reinier Lagendijk speelt met de (ver)vormbaarheid van de natuur. In beelden en installaties legt hij de vergankelijkheid van de natuur vast. 

over Reinier Lagendijk

Het werk van Reinier Lagendijk (Den Haag, 1969) bestaat uit sculpturen, installaties en monumentaal werk. De natuur speelt een prominente rol in Lagendijks werk, met alle mogelijkheden en beperkingen die ze heeft. De cultivering van de natuur en de vraagstelling hoe natuur en cultuur zich tot elkaar verhouden, vormen zijn uitgangspunt en inspiratiebron.

anarchistische tuinman

De vergankelijkheid van de natuur speelt in het werk van Lagendijk een belangrijke rol. Hij beïnvloedt groeiprocessen en laat zijn werken uitmonden in vooraf bepaalde vormen. Het zijn beelden die vaak jaren moeten groeien om tot het gewenste eindresultaat te komen. In deze vergankelijke beelden en installaties speelt Lagendijk met de (ver)vormbaarheid van de natuur.

keramische boomstammen

Tijdens de tentoonstelling kunt u Lagendijks 3 bij 2 meter grote installatie keramische boomstammen bewonderen. Vorig jaar is Lagendijk begonnen met het werken met klei en het maken van keramische beelden. Deze keramische beelden komen voort uit zijn vergankelijke ‘groei werken’ maar hebben een meer permanent karakter. Lagendijk legt in klei de afbraakprocessen van de natuur vast.eerdere tentoonstellingen

Een overzicht eerdere tijdelijke tentoonstellingen vind u op de pagina Was te zien >


openingstijden & prijzen

Openingstijden, prijzen en toegangsinformatie.