stille getuigen vertellen hun verhaal

was te zien van 12 november 2017 t/m 1 april 2018


Kom kijken naar de historische wintertentoonstelling “Stille getuigen vertellen hun verhaal” en ga op excursie in de tijd van de rijke geschiedenis van Monnickendam en Waterland in de 16e -18e eeuw. 

prenten, kaarten & objecten

De tentoonstelling vertelt u, aan de hand van eeuwenoude, unieke originele prenten, documenten, kaarten en objecten, verhalen uit de rijke geschiedenis van Monnickendam en Waterland vanaf de 16e tot eind 18e eeuw. 

 

groei en bloei

Dit zelden getoonde materiaal geeft u een beeld van de episodes uit het leven van de groei en bloei van de handelsstad die ooit een bedreiging voor Amsterdam leek te worden, de Slag op de Zuiderzee waar de Monnickendamse admiraal Cornelis Dirckszoon de Spaanse vloot versloeg en de periode van de grote droogleggingen. 


lutherdam aan de gouwzee

De tumultueuze religieuze geschiedenis van wat ooit spottend ‘Lutherdam’ werd genoemd, komt ook aan bod. Het unieke materiaal is afkomstig uit de collectie van Maurits Hoek, een verzameling die recentelijk door het museum en de Vereniging Oud Monnickendam werd verworven.  

gratis gids leidt u rond

De museumgidsen staan vanaf 21 januari tm 11 maart elke zondagmiddag van 14.00-15.30 gratis voor u klaar in ons museum. Laat u meer vertellen over Waterland of deze tentoonstelling "Stille getuigen".

Lees meer >eerdere tentoonstellingen

Een overzicht eerdere tijdelijke tentoonstellingen vind u op de pagina Was te zien >


openingstijden & prijzen

Openingstijden, prijzen en toegangsinformatie.