george maas - windsculpturen

was te zien van 9 april t/m 9 juli 2017


De fotograaf George Maas is gefascineerd door wind, liefst stormachtig. Hij fotografeerde op verschillende locaties, bij zeer zware storm, staande figuren onder een wit laken. Met als resultaat een fotoserie 'Windsculpturen'. 

water, land en horizon

Mensfiguren gefotografeerd op een plek waar de wind van rechts komt, het water zich achter het model bevindt en er sprake is van een horizon die gevormd wordt door een landtong of eiland. Het levert een prachtige fotoserie "Windsculpturen" op. 

storm

Wind, locatie en achtergrond zijn allesbepalend. Het eindresultaat is niet digitaal gemanipuleerd. De realiteit is volgens George Maas interessant genoeg om af en toe surrealistisch over te komen. Een fotosessie in de storm met windstoten die kunnen oplopen tot windkracht 12.


over george maas

Fotograaf George Maas werkt als freelance fotograaf voor meerdere opdrachtgevers en studeerde aan de Rietveld Academie. Hij verwierf landelijk bekendheid met projecten als 'Empty Your Pocket' waarin hij bekende Nederlanders, van Jesse Klaver tot Mathijs van Nieuwkerk, vroeg de inhoud van hun zakken te laten fotograferen. 

internationaal

Werk van hem werd aangekocht door het Ministerie van Buitenlandse zaken en hangt o.a. in ambassades in Londen, Ouagadougou en Addis Abeba. Over de toekomst: “Ik ben nog lang niet klaar met het fotograferen van zich in drukgebieden verplaatsende luchtstromen”. eerdere tentoonstellingen

Een overzicht eerdere tijdelijke tentoonstellingen vind u op de pagina Was te zien >


openingstijden & prijzen

Openingstijden, prijzen en toegangsinformatie.