herfstactiviteiten

van 20 oktober tot en met 28 oktober 2018


Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Kom dan in de herfstvakantie langs voor het avonturenprogramma, de knutselmiddagen of om zelf te speuren in het museum!


avonturenprogramma

Wat maakt je tot een held? Wie zijn de helden van nu? 
Je gaat zelf ontdekken wat het is om een held te zijn. Daarvoor moet wel eerst de diamantenroof worden opgelost… 

vertelvoorstelling

In  het museum staat een schatkist met allemaal spullen van oude zeehelden: een schatkaart, een kompas, verrekijker, touw, plunjezak. Tussen de spullen staat ook een merkwaardig voorwerp. Al snel blijkt dat dit De Waarachtige Pleziermeter is, een toffe avonturen-machine. Samen met de avonturen-machine zijn ook Katinka en haar vrienden meegekomen. 

Hoe komen zij nou hier terecht? Wat komen ze doen? 

op avontuur

Katinka, Pim en Merel zijn met een missie naar het museum gekomen. Je gaat op avontuur door het museum op zoek naar de oude schat, de Blauwe Diamant. Op je ontdekkingsreis maak je kennis met verhalen over Monnickendam en zijn helden. Als je de missie volbrengt, wacht je een feestelijk heldenonthaal. 

workshop papieren striphelden

Je kunt ook nog je fantasie en creativiteit de vrije loop laten  met het ontwerp van een papieren stripheld. 

praktische info

Dit programma is alleen op donderdag 25 oktober a.s. van 13.30 – 15.30 uur. Vanaf 13.00 uur: ontvangst in museum, 13.30 uur: introductie door Carola Pelder van Studio Wishdom. Er kunnen maximaal 12 kinderen meedoen en de kosten zijn 5 euro per kind.


herfstknutselmiddagen

Kom knutselen onder begeleiding tussen 13.30 -16.30 uur!
Op dinsdag 23 oktober ontdek je spelenderwijs wat voor bijzondere en grappige ‘kunstwerkjes’ je kunt maken van herfstblaadjes, takjes, papier, enz.

Op woensdag 24 oktober gaan we werken met verf, water en zout. Heel spannend om te doen en heel mooi als het klaar is.


speuren in het museum

Los de spannende museumspeurtocht van het museum op. De vragen leiden je door het hele museum en op die manier kun je ook de antwoorden vinden. Soms een beetje zoeken maar met geduld of hulp van (groot)ouders kom je er wel uit. Voor de kleintjes (5-6 jaar) is er het samendoeboekje om samen op te lossen met (groot)ouders. 

De museumspeurtocht kost 1 euro en normale museum entree van 2 euro voor kinderen van (4-12 jaar). 


spelen op de juniorzolder

Behalve op de knutselmiddagen en de middag van het avonturenprogramma kun je ook gewoon spelen in het ontdekhuisje in de Juniorzolder, oude verkleedkleren aandoen of de verrassende combinaties van de memorykast proberen te vinden.
Als je het leuk vindt en geduld hebt, kan je allemaal kapotte oude potjes in elkaar zetten en van 400 jaar oude tegelscherven weer een hele tegel maken.reserveren avonturenprogramma en knutselmiddagen

Graag vooraf reserveren voor het avonturenprogramma en de knutselmiddagen bij de balie van het museum of via info@despeeltoren.nl of bel 0299-65 22 03. Per middag kunnen maximaal 12 kinderen meedoen. Helaas geldt vol is vol. Voor alle activiteiten geldt de normale museumentree, voor het avonturenprogramma geldt een toeslag.

kosten

Avonturenprogramma € 5.

Alle overige museumactiviteiten voor kinderen € 2 entree.

Ouders € 4,50. 

Museumspeurtocht € 1. 


wat is er nog meer te zien

Er is nog veel meer te zien, de tentoonstellingen zijn verdeeld over vijf zalen.

Overzicht tentoonstellingen >