"Lely-suite"

was te zien t/m 1 maart 2019


"Lely-suite" is gemaakt in het kader van de herdenking van 100 jaar Zuiderzeewet en is als reizende tentoonstelling in diverse musea rondom de voormalige Zuiderzee te bekijken.

muzikale ode aan Lely

Leitmotiv in de documentaire is de speciaal gecomponeerde Lely-suite, live uitgevoerd door het Amsterdam Brass Quintet - gebruikmakend van de natuurelementen - op de Afsluitdijk tussen Noord-Holland en Friesland. De film is daarmee een bijzonder visueel

herdenkingsdocument en tevens een muzikale ode aan ingenieur Cornelis Lely en de Zuiderzeewerken, een van 's werelds grootste waterbouwkundige projecten.

betrokkenen vertellen

U kiest op een touchscreen welke verhalen over de Zuiderzeewerken u wilt bekijken. In korte portretten

vertellen betrokkenen hoe de uitvoering van de Zuiderzeewet het aanzien van Nederland heeft veranderd. U ziet o.a. een waterbouwkundige, een steenzetter die aan de Afsluitdijk heeft gewerkt, de eerste bewoner van de polder en een visser wiens vader de Zuiderzee nog heeft meegemaakt. De vertoning van de film “Lely-suite” is mogelijk

gemaakt door de Stichting Vrienden van het museum en is tot 1 maart te zien als onderdeel van de tentoonstelling “Monnickendam van Vroeger”.


eerdere tentoonstellingen

Een overzicht eerdere tijdelijke tentoonstellingen vindt u op de pagina Was te zien >

openingstijden & prijzen

Openingstijden, prijzen en toegangsinformatie.